Startsida
SHIS logotyp
search

En del av

Stockholms stad

SHIS logotyp
search


Framgångsrik samverkan med stadsdelen kring etablering och integration

I Hässelby-Vällingby har SHIS Bostäder och stadsdelen utvecklat ett nära samarbete för att påskynda etablering och integration av nyanlända.

Under två timmar varje vecka finns samhällsvägledare från stadsdelsförvaltningen tillgängliga i receptionerna i SHIS bostadsanläggningar. Eftersom SHIS har både reception och god kontakt med sina hyresgäster blev det naturligt för stadsdelen att förlägga sina infodiskar där. Syftet med infodiskarna är att ge individen information och länka till olika kontaktytor i civilsamhället, och att de finns på plats i bostadsanläggningarna ger större möjlighet att nå nyanlända och stötta dem i att komma in i samhället.


”Samarbetet med stadsdelen gör att vi tillsammans kan stötta nyanlända i en tidig fas i deras etablering. Vi ser också att fler och fler nyanlända hushåll hittar ett eget långsiktigt boende med hjälp av bostadsvägledningen. Vi vill gärna få till det på samma sätt med fler stadsdelar eftersom vi ser att det ger effekt”, säger Christian Morales, enhetschef verksamhetsområde Nyanlända.


SHIS bovärdar som bland annat stöttar hyresgästerna med bostadsvägledning får alla möjliga typer av frågor från hyresgästerna och då är det perfekt att stadsdelen också har sina samhällsvägledare på plats.


”Vi får alla typer av frågor från hyresgästerna men ansvarar främst för frågor som rör bostaden och behöver därför ofta hänvisa vidare. Infodisken hjälper hela vägen”, säger Farooq Ahmed som jobbar i receptionen på ett av SHIS boenden i Hässelby strand.


Läs mer om samarbetet Länk till annan webbplats.