Vanliga frågor

 • Hur söker jag bostad hos er?
  Du som privatperson utan barn vänder dig till Bostadsförmedlingen i Stockholm som förmedlar våra genomgångsbostäder för ungdomar och vuxna. Lägenheterna annonseras under kategorierna Ungdomslägenhet och Korttidskontrakt. Övriga boendeformer söker socialtjänsten genom att skicka in en förfrågan på vår hemsida.
  Mer information om våra boendeformer samt möjlighet att skicka in en förfrågan om bostad, finns under fliken För socialtjänsten.
   
 • När en förfrågan från socialtjänsten godkänts, hur lång är kötiden till en lägenhet?
  Uppskattad kötid efter godkänd förfrågan till avtalat boende för ungdom är cirka 1 till två månader.
  För övriga boendeformer är den uppskattade kötiden efter godkänd förfrågan mellan 1-3 månader.
  För boendeformer riktade till familj varierar kötiden i högre grad beroende på hushållsstorlek. En exakt beräkning är svår att uppge då flera faktorer spelar in för om och när en lägenhet blir ledig.
   
 • Har ni visning på era lägenheter?
  Vid lägenhetserbjudande i avtalat boende sker inga visningar, för boende med stöd ges socialtjänsten och klienten som placeringen avser en tid för informationsmöte på anvisat boende.
  Ett standardlägenhet i vårt bestånd har ett rum, badrum och kök, kokvrå eller pentry. 
  Lägenheter som utannonseras via Bostadsförmedlingen har krav på närvaro vid obligatorisk visning. 
 • Jag ska flytta till Stockholm, kan jag söka lägenhet hos er?
  Nej, du kan endast söka lägenhet hos oss om du är folkbokförd inom Stockholms stad och har varit det kontinuerligt sedan den 1 november året innan du ansöker.
 • Jag har tappat bort min avi och behöver få veta OCR-numret.
  Vänd dig till ansvarig personal i den fastighet där du bor så hjälper de dig. Numret till den som är ansvarig för just din fastighet hittar du under fliken Våra bostäder