Startsida
SHIS logotyp
search

En del av

Stockholms stad

SHIS logotyp
search

Nyheter

SHIS med på årets socionomdagar i Älvsjömässan.

 

SHIS fanns representerade på Socionomdagarna i form av en monter i mässhallen och som talare i föreläsardelen, där Matilda Klintemård och Christian Morales berättade om vårt arbete med våra nyanlända och deras resa till egen bostad. Vår huvudbudskap? Att vi kommer långt med samverkan inom staden ihop med stadsdelarna och förvaltningarna. Även civil samhället har en viktig roll att spela.

 

Socionomdagarna

2021-09-02

Nyfixade lägenheter på Älvsjö Boende med stöd och nolltolerans

I september kan vi välkomna 10 nya hyresgäster till nyfixade och fräscha lägenheter!

Vi är då klara med återuppbyggnaden av den korridor som förra vintern brandskadades på Älvsjö Boende med stöd och nolltolerans.


Vårt boende riktar sig främst till personer med tidigare missbruksproblematik som är motiverade eller behöver fortsatt motivation att vilja göra en förändring. Vi arbetar för att våra hyresgäster ska bibehålla och öka sina förutsättningar till ett nyktert och drogfritt liv på ett hållbart sätt.

Vi har ett motiverande förhållningssätt och ett lågaffektivt bemötande i arbetet med våra hyresgäster. Målet är att våra hyresgäster ska bli självständiga genom att motivera till förändring genom att de själva får insikt, tar ansvar och kan välja och vara medveten om eventuella konsekvenser.

Boendestödjarna arbetar på individnivå och möter våra hyresgäster där de befinner sig, för att kunna ge rätt stöd. Stödet planeras i dialog med stadsdelsförvaltningen och med hyresgästen. Boendestödjarna har en vägledande funktion i det vardagliga livet och är ett stöd i kontakten med olika myndigheter. För att skapa förutsättningar för våra hyresgäster att komma vidare till eget boende ser vi nyttan av att samarbeta med flera aktörer, där vi hjälper till och lotsar till rätt instanser.


För ytterligare information är ni välkomna att kontakta oss eller läsa mer på vår hemsida. Du kan även läsa mer om vårt uppdrag och andra boendeformer på hemsidan.


Sektionschef
Charlotte Jonsson 08-508 38 751
Mejladress: sektion09@shis.se


Varmt välkomna med er ansökan