Startsida
SHIS logotyp
search

En del av

Stockholms stad

SHIS logotyp
search
Pia Gunnarsson och Ellen Wolbe

Pia Gunnarsson och Ellen Wolbe

Budget- och skuldrådgivning

En budget- och skuldrådgivare hjälper dig att få kontroll över dina inkomster, utgifter och skulder.

Behöver du hjälp med att få kontroll över dina inkomster, utgifter och skulder? Då har du möjlighet att kontakta en budget- och skuldrådgivare. I första hand ska du vända dig till stadsdelsförvaltningen där du bor. Du kommer i kontakt med dem genom att besöka Stockholms stads webbplats, länken hittar du längre ner på den här sidan.


Hyresgäster hos SHIS Bostäder som av olika fysiska eller psykiska funktionsvariationer har svårt att ta kontakt med budget- och skuldrådgivaren på stadsdelsförvaltningen har möjlighet att kostnadsfritt få samma hjälp hos våra egna budget- och skuldrådgivare. Du kan kontakta en bovärd eller boendestödjare där du bor, för att boka en tid. Du kan även e-posta eller ringa själv för att boka en tid. Kontaktuppgifter finner du längre ner på den här sidan.


Platsen för mötet bestämmer du tillsammans med budget- och skuldrådgivaren. Antingen träffas ni i den fastighet där du har din bostad eller på budget- och skuldrådgivarens kontor. Våra budget-och skuldrådgivare har tystnadsplikt.


Konsumentvägledning

Behöver du hjälp om det blivit fel vid ett köp? Det kan gälla ett telefonabonnemang, ett internetavtal eller om du har fått en räkning som du inte känner igen. Du kan också ha köpt något som inte fungerar eller har gått sönder? 

Då har du möjlighet att kontakta en konsumentvägledare. I första hand ska du vända dig till stadsdelsförvaltningen där du bor. Hyresgäster hos SHIS Bostäder som av olika fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar har svårt att ta kontakt med konsumentvägledare på stadsdelsförvaltningen, har möjlighet att kostnadsfritt få samma hjälp hos våra egna konsumentvägledare.

 

För att boka en tid kan du kontakta en bovärd, där du bor.

 

Konsumentvägledare har tystnadsplikt.


Kontaktuppgifter:

Budget- och skuldrådgivare/Konsumentvägledare:
Pia Gunnarsson
08-508 38 718

pia.gunnarsson@shis.se

Budget- och skuldrådgivare/Konsumentvägledare:
Ellen Wolbe
08-508 38 874
ellen.wolbe@shis.se

Konsumentvägledning - en snabbintroduktion Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Möjligheten finns att välja undertexter på textad på arabiska, engelska, persiska, svenska, somaliska och tigrinja. Undertexterna hittar du under inställningar.

 

Länkbibliotek: