Startsida
SHIS logotyp
search

En del av

Stockholms stad

SHIS logotyp
search

Ellen Wolbe och Anna Rundberg

Budget- och skuldrådgivning

En budget- och skuldrådgivare hjälper dig att få kontroll över dina inkomster, utgifter och skulder.

Behöver du hjälp med att få kontroll över dina inkomster, utgifter och skulder? Då har du möjlighet att kontakta en budget- och skuldrådgivare. I första hand ska du vända dig till stadsdelsförvaltningen där du bor. Du kommer i kontakt med dem genom att besöka Stockholms stads webbplats, länken hittar du längre ner på den här sidan.


Hyresgäster hos SHIS Bostäder som av olika fysiska eller psykiska funktionsvariationer har svårt att ta kontakt med budget- och skuldrådgivaren på stadsdelsförvaltningen har möjlighet att kostnadsfritt få samma hjälp hos våra egna budget- och skuldrådgivare. Du kan kontakta en bovärd eller boendestödjare där du bor, för att boka en tid. Du kan även e-posta eller ringa själv för att boka en tid. Kontaktuppgifter finner du längre ner på den här sidan.


Platsen för mötet bestämmer du tillsammans med budget- och skuldrådgivaren. Antingen träffas ni i den fastighet där du har din bostad eller på budget- och skuldrådgivarens kontor. Våra budget-och skuldrådgivare har tystnadsplikt.


Konsumentvägledning

Är du missnöjd med ett inköp som du har gjort och som du vill ångra? Det kan gälla kläder, elektronik eller kanske ett mobilabonnemang? Då kan du få hjälp av en Konsumentvägledare att reklamera varan. Konsumentvägledaren kan även guida dig inför köp som du planerar att göra.

För att komma i kontakt med en konsumentvägledare besöker du Stockholms stads webbplats, länken hittar du längre ner på den här sidan. Här kan du genom att fylla i vilken stadsdel du bor i få kontaktuppgifter till en konsumentvägledare nära dig.


Om du på grund av en fysisk funktionsnedsättning eller en psykisk funktionsvariation inte har möjlighet att ta dig till en av stadens konsumentvägledare så har du möjlighet att få hjälp av våra konsumentvägledare. Våra konsumentvägledare har tystnadsplikt.


Du kan kontakta en bovärd eller boendestödjare där du bor, för att boka en tid. Du kan även e-posta eller ringa själv för att boka en tid. Kontaktuppgifter finner du längre ner på den här sidan.