Boende med stöd och nolltolerans

Boende med nolltolerans mot alkohol- och narkotikabruk är en boendeform för personer som saknar boendereferenser och har behov av en boendemiljö där nolltolerans mot alkohol- och nakotikabruk råder. Målet med boendet att få boendereferenser för vidareflytt till en genomgångsbostad inom SHIS eller annat, av socialtjänsten, planerat boende.

Målgruppen är vuxna från 18 år:

  • där boendefrågan är det primära problemet, men som klarar ett självständigt boende med visst stöd.
  • som varit bostadslösa en längre tid.
  • som tyngs av stora skulder och/eller har haft problem med droger och alkohol. Det kan också vara fråga om personer med psykisk ohälsa, men ej allvarliga psykiska eller fyskiska funktionshinder.
  • som är motiverad till en förändring av sitt liv. Att leva ett drogfritt liv med målet att så småningom bli skuldfria och komma vidare i boendekarriären.

För att bo på vårt stödboende med nolltollerans så krävs det att du är drogfri. För att få ett referensboende så krävs det en beställning från socialtjänsten. Utöver hyran tillkommer en avgift på 260:-/dygn.

Förfrågan om plats och programbeskrivningar finns för nedladdning under fliken För socialtjänsten i huvudmenyn.

Älvsjö

SHIS Älvsjö rymmer 32 möblerade rum avsedda för vuxna med stödbehov och en boendemiljö där nolltolerans mot alkohol- och narkotikabruk råder. Boende med nolltolerans mot alkohol- och narkotikabruk vänder sig till dig som har varit bostadslös eller hemlös en längre tid och som inte kan lämna några boendereferenser, som tyngs av stora skulder och/eller kanske har haft problem med droger eller alkohol.

Till oss flyttar du in när du är motiverad till ett drogfritt liv och att ditt mål är att så småningom bli skuldfri och skaffa dig en egen lägenhet med förstahandskontrakt.

Förmedling av plats sker på förfrågan från socialtjänsten.

 

SHIS Bostäder Älvsjö
Grossistvägen 4
125 30 Älvsjö

Sektionschef: Charlotte Jonsson
Telefon: 08 - 508 38 751
E-post: sektion09@shis.se

Referensboende Älvsjö

Bostadsfakta

Lägenheter: 1 rum och kök.

Boarea: 16 kvm

Hyra: Från ca 4 308 kronor/månad

Avgift för tjänsten: Kostar 8 500 kronor/månad utöver hyreskostnad. 

 

Tv och internet: Comhem / Telia

Visa på karta